Bel ons:

072-511 02 01

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Podotherapie Elisabeth is in 2003 opgericht door podotherapeut Jacintha Zoon. Sindsdien maakt zij met haar team van deskundige en enthousiaste podotherapeuten deel uit van het Medisch Centrum Elisabeth.

Podotherapie Elisabeth is gehuisvest in het voormalige katholieke Sint Elisabeth ziekenhuis. Op 27 december 1897, toen er nog onderscheid werd gemaakt tussen protestantse, neutrale en katholieke gezondheidszorg, opende het Sint Elisabeth ziekenhuis zijn deuren. Het ziekenhuis aan de Emmastraat had een capaciteit van 24 bedden.

Het ziekenhuis kreeg mede door de inzet van de zusters een goede naam. Op 11 juli 1925 werd de eerste steen van een nieuw pand gelegd aan de Van Everdingenstraat en op 18 juli 1927 werd het ingewijd door de bisschop van Haarlem. Het ziekenhuis had 350 bedden en was daarmee één van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Behalve het Sint Elisabeth ziekenhuis had Alkmaar nog een ziekenhuis, het stadsziekenhuis, dat vanaf 1931 verder ging als Centraal Ziekenhuis.

Na de opening in 1965 van een nieuw gebouw voor het Centraal Ziekenhuis, raakte het Sint Elisabeth Ziekenhuis verouderd. Toestemming voor nieuwbouw bleef echter uit. Dit leidde tot plannen voor een fusie met het Centraal Ziekenhuis. Vanaf 1 juli 1974 gingen beide ziekenhuizen samen verder aan de Wilhelminalaan onder de naam Medisch Centrum Alkmaar.

In 2001 werd het voormalige Sint Elisabeth Ziekenhuis volledig gerenoveerd en in juni 2003 nam het Medisch Centrum Elisabeth zijn intrek in het pand. Het gebouw voldoet nu volledig aan de eisen van deze tijd, zonder zijn authentieke charme te hebben verloren.